Hoya collina sp. IR-26

5/5

6 290 Ft

Elfogyott

A Hoya több mint 500 trópusi növényfajt magában foglaló, a selyemkórófélék (Asclepiadaceae) családjába tartozó növénynemzetség. Legtöbbjük Ázsia számos országában őshonos, mint például a Fülöp-szigeteken, Indiában, Thaiföldön, Malajziában, Vietnamban, Bangladesben, Indonéziában, Polinéziában, Új-Guineában, és Ausztráliában. Viaszvirágoknak, Mária könnyének és porcelánvirágnak is szokták nevezni.

A nemzetséget Robert Brown botanikus nevezte el barátja, Thomas Hoy botanikus tiszteletére.

A viaszvirágok örökzöld évelő kúszónövények, vagy ritkán cserjék. Gyakran epifitaként nőnek a fákon; egyesek szárazföldön vagy esetenként sziklás területeken élnek. Indákkal és járulékos gyökerek segítségével másznak fel a függőleges felületeken. A nagyobb fajok 1–18 m-re vagy még tovább nőnek. Egyszerű, húsos leveleik vannak. A levelek változatos formájúak lehetnek, például simák, nemezeltek vagy szőrösek.

A virágok a szárakon ernyős fürtökben jelennek meg a kocsányok csúcsán. A legtöbb fajnál ezek a kocsányok évelőek, és ritkán hullanak le. Minden virágzási ciklus megnöveli a kocsányok hosszát, és a nagyobb fajoknál végül elérheti a 27 cm-t vagy még többet is. A virágok mérete 3 mm és több mint 95 mm átmérőjéig terjed. A virágforma jellemzően csillag alakú, öt vastag, viaszos, háromszög alakú szirmokkal, tetején egy másik csillag alakú szerkezet, a korona. A legtöbb faj színe a fehértől a rózsaszínig terjed; vannak olyan fajok, amelyek a sárgától a narancssárgáig, a sötétvöröstől a majdnem feketéig terjednek, és vannak zöld virágok. Sokan édesen illatosak. és a legtöbb bőséges nektárt termel.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hoya collina sp. IR-26” értékelése elsőként
Az értékelésed hihetetlenül fontos számunkra, hiszen a vásárlói visszajelzések alapján fejlesztjük a termékeink. Ez teszi lehetővé, hogy a lehető legjobb termékeket biztosítsuk számodra.

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Várólistára Azonnal értesítünk, amikor a termék újra készleten lesz. Ehhez kérlek add meg az érvényes email címedet.